Skolfoto

Har suttit och luskat lite, och hittat ett fotoschema som gäller för nästa vecka. Kika in där och kolla när just din klass ska fotograferas. Ska försöka dra ut det och hänga upp i skolan.

Fotoschemat hittar du här:
http://lulea.se/download/18.7833f8e12b596701888000887/Fotoschema+ht10.pdf

/Mattias Taavola, MP3A
Ordförande Örnens Elevråd

Carl Klang

Tjena, Carl "klangen" Klang här! Jag är 17 år och går ledarskapsprogrammet i klassen Led2c! Tror de flesta skulle beskriva mig som en väldigt trevlig och rolig person! Öhh mhmhf, Mattias sa att vi skulle skriva något intressant om oss själva, men jag kommer inte på något... Men några av mina intressen är spela musik och umgås iaf! ;D

Jaa och så kom vi till det som var så viktigt, att ladda upp en bild på sig själv.
varsegoda



jaa och så kom vi till det som var så viktigt, att ha en bild på sig så varsegoda!

Julia Sjunnesson

Hej! Jag heter Julia Sjunnesson, är 18 år och går sista året på Ledarskapsprogrammet i Luleå. Har ingen speciell roll i elevådet men eftersom att ordförande Mattias gillar att jävlas lite med just mig så har jag bl.a. varit moderator i skolans valdebatt detta år. Det var en liten utmaning måste jag medge, men grymt kul! Tur att man jobbar bäst under press..

Mina nära & kära skulle nog beskriva mig som en ganska konstig men rolig kvinna med mycket humör och åsikter. Lite halvt galen är jag nog också. Eller nåt sånt. Iallafall så älskar jag att sjunga, dansa, skissa och allt sånt där kreativt. Att jobba, ta ansvar och vara självständig är också sjukt roligt, ni hittar mig (efter skolan) bakom kassan på Waynes coffée eller i Inpuls Barnpassning! :-)

Nu var det ju så att det är meningen att vi ska lägga upp en fin, lite lagomt passande bild på oss själva här.. men nu insåg jag (efter en kvarts letande) att det inte finns några seriösa bilder på mig, alla ser ut typ såhär:





Men efter en stunds letande hittade man en x antal år gammal bild som faktiskt var seriös!




den får faktiskt duga.

Ha det bäst! :-)


Nathalie Friberg

Hej!

Jag heter Nathalie Friberg och går andra året på Barn - och fritidsprogrammet med inriktning lärling. Vad det är beskriver Sandra här under mig mycket bra. I elevrådet är jag skyddsombud för BF.

På fritiden älskar jag att umgås med mina vänner och att shoppa, även att dansa tycker jag är mycket roligt.

Skicka in på min blogg om ni vill - http://nathalieef.blogg.se



Sandra Hedlund

Hej! Jag heter Sandra Hedlund och är vice sekreterare i örnens elevråd. Jag går andra året på barn och fritidsprogrammet med inriktning lärling. Med lärling menas det att jag är på praktik halva min gymnasietid. Nu i 2:an är det tre dagar i veckan som gäller.

På fritiden är jag mycket med kompisar och tränar. Ja...nu var det väl inget mer att säga. Eller jo förresten. Om ni vill kan ni ju kika in på min blogg: http://ssandrahhedlund.blogg.se/

Ha det bra!



Cecilia Johansson

Hej jag heter Cecilia Johansson och går första året på medieprogrammet. Jag bor i Luleå och gjort det nästan hela mitt liv. Mina intressen är att vara med vänner, photoshopa och såklart att fota. Jag bloggar även lite då och då på www.smilgurkan.blogg.se. Sen var det väl inte så mycket mer om mig.




Halloween?

För de flesta så kanske halloween känns långt borta. Men vi på Örnens Elevråd har redan planer för årets halloween.

Vi kommer att anordna en utklädningsdag på Örnen (Tors 28/10), med tillhörande tävling för bästa utstyrseln med fina priser.

Mer än så säger vi inte nu, men håll utkik!
Det kommer komma upp massor med information om detta.
Tills dess, börja fundera på vad ni ska klä ut er till.
Det ska jag göra.





/Ellen Ceder Henriksson
MP3B
Sekreterare och Bloggansvarig på Örnens elevråd.

Dagens protokoll

Elevrådsmöte 27/9 – 10

 

Orförande: Mattias Taavola

Sekreterare: Ellen Ceder Henriksson


1. Val av justerare: Christian Wiklund

 

2. Studentmössorna:

 

Snart dags för nästa års studenter att börja ta tag i frågan med studentmössorna. Gruppen som ska ta hand om det år 2011/2012 är följande:

Alexander Åhman MP2b

Sandra Hedlund BF2c

Nathalie Friberg BF2c

Christian Wiklund LED2b

De har uppstartmöte 30/9 kl 09.00 på elevrådskontoret. Även årets studentmösse-grupp kommer närvara, Mattias och Ellen.

 

3. Ordningtavlor (överenskomna ”regler” som ska godkännas av rektorn):

-         Inga fötter på borden

-         Inga skor på stolarna (men strumpor går bra)

-         Blockera inte skåpen

-         Sänk ljudvolymen i korridoren – Folk pluggar faktiskt där

-         Skräpet hör hemma i sopkorgarna

-         Ge fan i att flytta runt möbler!

-         Lämna inte tallriken på bordet i matsalen, den måste diskas!

-         Inga gruppaktiviteter i sofforna! (de går sönder och de har betalats mer elevrådets, dvs. era, pengar)


4. Halloween:

Utklädningsdag för elever och lärare. Möjlighet att vinna priser för bästa utstyrseln.

Torsdag den 28/10 – Hela dagen!

 

5. Frågor från klasserna:

-         Informationskärmarna – Meddela om sjuka lärare där, så man inte väntar på lektioner i onödan?

-         Fruktutdelning sena dagar i skolan?

-         Fler ställen att sätta sina pantburkar?

-         Datatorget: Ta bort allt, sätta dit soffor, ge bort delarna till el/itek (eller liknande)?


Nästa möte 27/9

Nästa möte äger rum den 27/9 kl 12.30 i konfernsrummet för er som missat det.
Jag tror detta möte kommer handla mycket om skolvalet och resultatet därifrån. Jag tror också vi kommer ta fler beslut detta möte, och mindre info om själva elevrådet.
Ordförande var sjuk nästan hela förra veckan och har varit hemma flera dagar även denna vecka. Men jag tror han kommer upp med en dagordning så fort han kan.
Och glöm inte att komma in här och presentera er.

/Ellen Ceder Henriksson
MP3B
Sekreterare och Bloggansvarig på Örnens elevråd.

Skolvalsresultat för Örnen!

Här kommer valresultatet. Fiffig som jag är så har jag satt ihop allt i ett fint litet diagramm. Jag hoppas bara det går att läsa.
Annars kan ni klicka här för större bild.
Edit: Jag ser nu, ett dygn i efterhand, min otroligt stora miss. På fina ljusa vtexten i bakgrunden så ingen ska sno min bild, har jag råkat skriva Elevård, och inte elevråd. Jag tror nog ni förstår vad det ska stå ändå. Jag får väl skyllea på att det var sent på fredag eftermiddag, jag var trött och stressad. Och skratta inte ut mig ;)

Valveckan är i full gång!

I veckan är det valvecka på örnen. Jag tror att de flesta lade märke till den lyckade valdebatten vi hade på måndag eftermiddag. Jag måste säga att nu efter den vart jag lite oräker på vad jag ska rösta på. Det var mycket nyttigt i den debatten. Och dessutom roligt att lyssna på!
Idag har jag hoppat in för sjuka Mattias (som håller i hela valveckan) för att leda dagens skolval (dubbla pass för mig). Det fortsätter imorgon och då har jag bestämt på eget bevåg att jag är här och sätter igång den nya gruppen utifall mattias skulle vara sjuk imorgon med, så de vet vad de ska göra.
Vi har haft en fotograf på valdebatten i måndags och valet idag, och de har fotat lite så förhoppningsvis så kommer det upp lite fina bilder här framöver.

Det var allt från mig, och glöm inte nästa elevrådsmöte - 26/9 kl12.30 i konferensrummet!

/Ellen Ceder Henriksson
MP3B
Sekreterare och Bloggansvarig på Örnens elevråd.

Nästa möte 10/9

Ni som är in här och kollar då och då kanske redan har läst i protokollet från förra mötet att nästa möte kommer äga rum den imorgon 10/9, kl 12.00 i konferensrummet.
Det är ett kort möte som nästan uteslutande kommer handla om skolvalet. Vilka som ska hjälpa till, vart de ska hjälpa till osv osv.
Det är viktigt att ni kommer även om det här mötet bara handlar om skolvalet och ni inte vill hjälpa till med det, för vi kommer nog ta upp andra saker också.

/Ellen Ceder Henriksson
MP3B
Sekreterare och Bloggansvarig på Örnens elevråd.

Vice ordförande, Alexander Åhman Hald

Hej, mitt namn är Alexander Åhman Hald och går Mp2b. Jag är vice ordförande i Örnens elevråd, vilket med andra ord menas att jag är Mattias backup. Jag kommer från Arvidsjaur, men bor nu i Luleå under skoldagarna. Jag gillar att vara med mina kompisar och ha kul. Jag  hoppas att det kommer att bli ett underbart läsår och ser fram emot att  ha posten som vice ordförande i elevrådstyrelsen och hoppas att alla nya 1:or kommer trivas här.




Protokoll Elevrådsmöte 3/9

Här kommer protokollet från dagens elevrådsmöte. Vi bestämde inte så mycket som ni vet, utan det var mest info från ordförnanden för de nya representanterna. Men ett litet protokoll fick vi ihop, och det lyder så här:

På dagens elevråd tog vi inte många beslut, utan det bestod mest i att informera om året och alla andra saker som rör elevrådet, eftersom många var nya representanter. Vi har även fått in några nya ansiktet som inte är ettor vilket är roligt.

  1. Skyddsombud:

Skyddsombud för MP och BF finns redan. På ledarskap bestämdes det att Niklas Johansen och Christian Wiklund skulle vara skyddsombud i år.

  1. Ordningstavlor:

Inga protester mot förra årets förslag om att göra en affisch med elevrådets logga och några ordningsregler på skolan som vi ramar in och hänger upp på lämpliga ställen på skolan.

  1. ”Rent och Snyggt”:

Det togs beslut om att varje representant, redan i förväg, ska ta upp i sin klass hur vi på örnen förhåller oss åt nedskräpning i klassrum och korridorer, och gris i matsalen. Vi hade stora problem i matsalen förra året under höstterminen, och som förebyggande åtgärd tar vi upp det redan nu så vi slipper ta den diskussionen senare.

  1. Nästa möte:
Bestämdes att det skulle ske redan nästa vecka, 10/9 kl 12.00. Det är synd att det blir på exakt samma tid som det här mötet, men vi måste ha ett snabbt möte till under skolvalet för att fixa det sista inför valet.

RSS 2.0